Pratik Bilgiler

El ve Makina Halısı Kullanıcılarına Önerilerimiz:

Halınızı silkelemeyiniz ve çırparak temizlemeye çalışmayınız Uygun periodlarda elektirikli süpürgeyle zorlamadan süpürünüz Halınızı asla silerek temizlemeye çalışmayınız. Ev tipi makinalarla yapacağınız ara temizliklerde yıkamadan sonra durulama yapınız. Herhangi bir leke oluştuğunda lekeye mümkün olduğunca kurutmadan ancak profesyonel bir firmanın vereceği bilgi doğrultusunda müdahale ediniz.

Aşağıdaki leke çıkartma kılavuzumuz size genel olarak bilgi vermektedir

Sivri ayaklı eşyaları halı üzerine mümkün olduğunca koymayınız. Halınızı güneş ışığına direk maruz bırakmayınız.Mümkünse 2-3 ayda bir yönünü değiştirerek kullanınız. El dokuma halılarınızın bozulan saçaklarını,bozulma halının kendisine inmeden onartmalısınız.Bu tür halılara overlok yaptırmak yerine orijinal saçak tercih etmelisiniz. Uygun zamanlarda ara temizlik yapmanız,halınızın hiç profesyonel temizlik istemeyeceği anlamına gelmez. Normal kullanımdaki bir halı temiz bile gözükse ortalama 7-10 ay arasında profesyonel bir firma tarafından temizlenmelidir

Duvardan Duvara Halı Kullanıcılarına Tavsiyelerimiz:

Duvardan duvara halı temizliğinde azami sonucu elde edebilmek için mümkün olduğunca halı yeni iken gerektiği şekillerde ve uygun periyodlar da çalışmalar yapılması gerekir. Koruyucu tabaka uygulaması, Uygun aralıklarla süpürme, Toz ekstrasyonu yöntemiyle ara temizlik bunlardan bazılarıdır. Dikine tüylü halılar yeni iken hav verir.Bunu önlemeniz için bir süre temiz el süpürgesiyle basitçe değişik yönlerden süpürülmesi gerekir. Kullanılan halı duruma göre günlük veya gün aşırı süpürülerek oluşan kirlerin mümkün olduğunca içine işlemesi önlenmelidir. Halı silinmemelilidir.Oluşabilecek lekelere mümkün olduğunca çabuk ve profesyonel bir yardım alarak müdahale edilmelidir. Duvardan duvara halı,mümkün olduğunca olduğu yerde yıkatılmalıdır. Su basması durumunda halı yerinden oynatılmadan su çekilmeli ve akabinde halı yıkanmalıdır. Eğer halının altında hava almasını engelleyici bir kaplama malzemesi varsa ( naylon,fayans vb)mümkün olduğu kadar halı altı desteklenerek altının kurutulması sağlanmalıdır.

Lekeler ve çıkartma işlemleri hakkında tavsiyelerimiz:

Önemli Açıklama: Bu kılavuz firmamızın ve bazı üretici firmaların çalışmalarından yola çıkılarak hazırlanmıştır.Uygulama sonrası olabilecek sonuçlardan firmamız sorumlu tutulamaz. Ayakkabı boyası Tinerle siliniz.Çıkmazsa beyaz ispirtoyla silip durulayınız Çay,kahve lekesi Şampuanla siliniz.Çıkmazsa %15 amonyaklı su ile siliniz Çikolata lekesi Suya % %amonyak ilave edip siliniz.Şampuanla silip durulayınız Çiklet lekesi Kazıdıktan sonra perkloretilen veya tinerle tamponlayıp siliniz Çimen lekesi Beyaz ispirtoyla siliniz. İlaç lekesi Perkloretilenle siliniz.Çıkmazsa % 10 amonyaklı su ile siliniz Küf lekesi % 5-10 amonyaoklı su ile siliniz Kusmuk lekesi % 50 beyaz sirke karışımı su ile siliniz.Ardından şampuanla siliniz Meyve lekesi Ilık su ile siliniz Mum lekesi Kazıdıktan sonra perkloretilenle siliniz Mürekkep Lekeyi kurutmadan tamponlayınız.Saf limon suyuyla siliniz Parfüm lekesi Beyaz ispirtoyla siliniz Süt, yoğurt Şampuanla siliniz.Çıkmazsa beyaz ispirtoyla siliniz Tırnak cilası Asetonla siliniz Tükenmez Perkloetilenle siliniz Yumurta lekesi % 5 amonyaklı su ile silip durulayınız.